Meguiar´s Rens/Klargjøring

Rengjøring har som oppgave å fjerne smuss, forurensninger og urenheter som ikke blir borte ved vanlig vask. Dette kan være urenheter og forurensninger på lakkens overflate eller de kan ligge dypere i lakken. Etter at bilen er vasket bør du dra fingertuppene over lakken. Da vil du trolig kjenne at det sitter små nupper og urenhet på lakken. Dette er asfaltrester, flyverust og annen forurensning som du ikke klarer å fjerne med vanlig vask. Spesielt utsatt er vertikale flater på nedre halvdel av kjøretøyet.

Meguiars Quick Clay Detailing System inneholder alt du trenger for å fjerne nuppene og urenhetene som ikke forsvant etter at du vasket bilen. Du benytter den medfølgende syntetiske leiren, klemmer denne ut til en ganske flat ”kake” og arbeider frem og tilbake på de aktuelle områdene på bilen. Du vil nå oppleve at urenhetene løsner og fanges opp i leiren. På emballasjen kan du lese en detaljert bruksanvisning for produktet.

Urenheter som sitter dypere nede i lakken fjernes med en lakkrens. Meguiar`s har flere forskjellige typer avhengig av hvor kraftig rens det er nødvendig å benytte. De som selger Meguiar`s kan gi deg råd og hjelp i valg av produkt.

Forurensning fra industri, kvae, nedfall fra planter og trær samt kalk fra fugleskitt oppdages lett ved å dra fingertuppene lett over lakken etter vask og tørk. Ujevnheter og rester kan fjernes med Meguiar’s Quick Clay eller Bug and Tar Remover/Insekt og Asfalt-fjerner.

Mindre svakheter som oksidering, misfarging, mindre merker, riper og skrammer kan forsiktig fjernes med Meguiar’s Scratch X eller Deep Crystal Step 1 Lakkrens. Dette vil gi en plettfri finish før polering.